8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Με ποιο τρόπο θα γιορτάσουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα

 ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ;

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα. Αλήθεια, έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει να είσαι γυναίκα;  Επίσης, έχουμε σκεφτεί πώς θα ήταν ο κόσμος δίχως το χάδι της γλυκιάς μητέρας ή το «άρωμα» του ωραίου φύλου; Ας συλλογιστούμε ακόμα πόσο ωφελούνται οι επιχειρήσεις από το γυναικείο «δαιμόνιο», πόσο έχει προοδεύσει η επιστήμη και η Τέχνη χάρη στα θηλυκά μέλη τους, καθώς και πώς επιδρά στην ψυχολογία του νοσηλευόμενου η ευγενική φυσιογνωμία της νοσοκόμας. Οι παραπάνω σκέψεις έχουν ως μοναδικό σκοπό, σ’ εκείνο που οφείλουμε, ως άνθρωποι πάνω απ’ όλα, να κάνουμε καθημερινά κι ασταμάτητα... να αγαπάμε και να σεβόμαστε τη γυναίκα: τη γυναίκα επιστήμονα, τη γυναίκα καλλιτέχνιδα, τη γυναίκα νοικοκυρά και τη γυναίκα άνθρωπο. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να γιορτάσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ξεχωριστή ημέρα :

1. Ας στείλουμε ευχετήριες κάρτες στις γυναίκες που εκτιμούμε Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να πούμε στις γυναίκες που μας περιβάλλουν ότι ομορφαίνουν τη ζωή μας. Συνεπώς, μία πολύ όμορφη κίνηση θα ήταν να τους στείλουμε κάρτες και επιστολές, γεμάτες εγκάρδιες ευχές.

2. Ας προωθήσουμε τις γυναίκες που αξίζουν Παντού γύρω μας κυκλοφορούν γυναίκες αξιόλογες, οι οποίες ακολουθούν το δικό τους όνειρο με συνέπεια και όραμα. Ας πάρουμε ως αφορμή τις 8 Μαρτίου για να μιλήσουμε στους συγγενείς και φίλους μας για όλες αυτές τις αφανείς ηρωίδες.

3. Ας βγούμε για ένα ποτό με τις γυναίκες που αγαπάμε Οι  8 Μαρτίου είναι η πλέον κατάλληλη ημέρα για να πάρουμε τηλέφωνο τις μητέρες, τις αδελφές, τις φίλες και τις συνεργάτιδές μας για να τους προτείνουμε μία έξοδο για φαγητό ή για ποτό.

4. Ας δωρίσουμε σε οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των γυναικών παγκοσμίως Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη στη γη, όπου οι γυναίκες βιώνουν τη σωματική και την ψυχολογική κακοποίηση – μερικές φορές, το κακό συμβαίνει δίπλα μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάντε λοιπόν μια δωρεά στους οργανισμούς που αγωνίζονται για την ισότητα των δύο φύλων. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε ότι ξέρουμε και ότι νοιαζόμαστε.

5. Ας δούμε ταινίες που έχουν ως θέμα σπουδαίες γυναίκες Μήπως είμαστε κουρασμένοι για να βγούμε απ’ το σπίτι; Αν ναι, τότε γιατί να μην αφιερώσουμε το απόγευμά σας σε ταινίες που σκιαγραφούν την προσωπικότητα κάποιας γυναίκας που άφησε το στίγμα της στην ανθρώπινη ιστορία, όπως το «Elizabeth» ή το «Erin Brockovich»;